Snel zoeken

Sollicitatiebrief

Je sollicitatiebrief is het visitekaartje dat je afgeeft bij een nieuwe werkgever. Besteed veel tijd en aandacht aan je brief aangezien de werkgever hier een eerste selectie uit maakt. Overtuig de lezer direct van je kwaliteiten en motivatie. En vertaal je positieve eigenschappen in voordelen voor de werkgever.

Laat duidelijk zien dat je goed bent voorbereid en dat je bekend bent met de functie-inhoud en het bedrijf waarbij je solliciteert. Zorg dat je een onderscheidende sollicitatiebrief schrijft die net iets meer opvalt dan de rest. Gebruik je creativiteit. Wie zich het beste presenteert, heeft bij voorbaat al gewonnen.

De brief en het CV moeten goed op elkaar aansluiten. In het CV zet je gegevens zoals jaartallen, opleidingen, werkgevers en werkervaring. In de brief vermeld je je motivatie en licht je toe waarom jouw werkervaring en competenties goed aansluiten op deze functie.

Algemene tips

  • Schrijf je sollicitatiebrief kort, bondig, zakelijk, pakkend, leesbaar en foutloos en richt de brief aan iemand persoonlijk.
  • Schrijf je brief en het CV niet met de hand, maar met de computer.
  • Je brief dient de volgende items te bevatten: afzender, plaats en datum, geadresseerde, onderwerp en referentienummer, aanhef, inleiding brief (eerste alinea), motivatie, relevante kwaliteiten, afsluiting met handtekening en je CV als bijlage.
  • Verstuur je sollicitatie via het kanaal dat door de werkgever is aangegeven (bijvoorbeeld per e-mail, wijk hier dan niet van af).
  • Zorg dat je de juiste aanhef gebruikt en spreek contactpersonen nooit met de voornaam aan.
  • Zorg dat de naam van het bedrijf en contactpersoon juist zijn geschreven.

Sollicitatie advies <<< >>> Curriculum Vitae

Vacaturebank Facilitair gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close